Witajcie! w tej nocy kole¶ z planety kordynaty 7:134:10 najecha³ na moj± planete enaria prime 7:131:9 i zniszczy³ wszystko pomó¿cie , trzeba kolesiowi zrobiæ piek³o tylko niestety niemam czym pómó¿cie!!!
sensor napisał:
Temat przeniesiony w odpowiednie miejsce. Mo¿e napisz co¶ wiêcej co CI zniszczy³, bo "wszystko" to strasznie obszerny zakres. Ludzi z 7 gali prosi siê o wsparcie kolegi
Zniszczy³ mi 7 du¿ych transportowców, 12 okretów wojennych, 58 wyszutni rakiet, du¿± i ma³± pow³oke , 14 dzia³ jonowych
Jak by¶cie mogli jakie¶ ma³e wsparcie finansowe moje kordynaty 7:131:9
prosze!!
¯ar³oczny karze³ dzieciobójca [S.A.]
Surowce na a [7:134:10] o 05-19 13:57:53
Metal: 9.223 Kryszta³: 3.403
Deuter: 1.816 Energia: 3.890
Floty
Satelita s³oneczny 34
Obrona
Wyrzutnia rakiet 100 Lekkie dzia³o laserowe 100
Ciê¿kie dzia³o laserowe 6 Dzia³o Gaussa 4
Dzia³o jonowe 10 Ma³a pow³oka ochronna 1
Du¿a pow³oka ochronna 1 Przeciwrakieta 10
Budynki
Kopalnia metalu 21 Kopalnia kryszta³u 17
Ekstraktor deuteru 16 Elektrownia s³oneczna 21
Fabryka robotów 10 Fabryka nanitów 1
Stocznia 10 Magazyn metalu 8
Magazyn kryszta³u 8 Zbiornik deuteru 7
Laboratorium badawcze 10 Silos rakietowy 4
Szansa na przechwycenie sond:11%
Nawet nie ma co z³omowaæ. Przyj¿e sie jemu w nocy.
Chyba, ¿e zajmie siê nim kto¶ z 7 gali? bo mi z 6 2:45 bêdzie lecieæ.
Straty nie s± takie du¿e, cze¶æ obrony Ci siê odbudowa³a. A flotki nie powiniene¶ zostawiaæ na planecie bez opieki poniewa¿ brak FS zawsze jest równoznaczny z utrat± flotki - i z tym siê musicie liczyæ, nie ma co liczyæ na szczê¶cie bo uda siê raz a za drugim bêdzie p³acz
IFRIT napisał:
Surowce na a [7:134:10] o 05-19 13:57:53
Metal: 9.223 Kryszta³: 3.403
Deuter: 1.816 Energia: 3.890
Floty
Satelita s³oneczny 34
Obrona
Wyrzutnia rakiet 100 Lekkie dzia³o laserowe 100
Ciê¿kie dzia³o laserowe 6 Dzia³o Gaussa 4
Dzia³o jonowe 10 Ma³a pow³oka ochronna 1
Du¿a pow³oka ochronna 1 Przeciwrakieta 10
Budynki
Kopalnia metalu 21 Kopalnia kryszta³u 17
Ekstraktor deuteru 16 Elektrownia s³oneczna 21
Fabryka robotów 10 Fabryka nanitów 1
Stocznia 10 Magazyn metalu 8
Magazyn kryszta³u 8 Zbiornik deuteru 7
Laboratorium badawcze 10 Silos rakietowy 4
Szansa na przechwycenie sond:11%
Nawet nie ma co z³omowaæ. Przyj¿e sie jemu w nocy.
Chyba, ¿e zajmie siê nim kto¶ z 7 gali? bo mi z 6 2:45 bêdzie lecieæ.
Jak widaæ jego flota kolesia ladus która sk³ada sie ze 100 okretów wojennych gdzie¶ sobie lata
jak by co to mam depozyt ¿eby twoj± flote dotankowaæ
sensor napisał:
Straty nie s± takie du¿e, cze¶æ obrony Ci siê odbudowa³a. A flotki nie powiniene¶ zostawiaæ na planecie bez opieki poniewa¿ brak FS zawsze jest równoznaczny z utrat± flotki - i z tym siê musicie liczyæ, nie ma co liczyæ na szczê¶cie bo uda siê raz a za drugim bêdzie p³acz
drugim razem gdzie¶ flote wy¶le, ale on mnie dzi¶ najecha³ o 6 rano a ja mia³em impreze w ogrodzie i nie patrzy³em na ogame
Musisz siê nauczyæ ¿e jak siê idzie na imprezê to flotke na d³u¿szego FS'a najlepiej ¿eby wróci³a po 14 bo wtedy ju¿ siê powinno wróciæ a i kac ustêpuje
Zawsze wysy³aj± flotke pomy¶lcie kiedy napewno si±dziecie na kompa + dodajcie sobie zapasow± godzinke-dwie i spokojnych powrotów
sensor napisał:
Musisz siê nauczyæ ¿e jak siê idzie na imprezê to flotke na d³u¿szego FS'a najlepiej ¿eby wróci³a po 14 bo wtedy ju¿ siê powinno wróciæ a i kac ustêpuje
Zawsze wysy³aj± flotke pomy¶lcie kiedy napewno si±dziecie na kompa + dodajcie sobie zapasow± godzinke-dwie i spokojnych powrotów
dobra rada:D dzieki szefie
skoro juz wypisujemy tu swoich przesladowców to mnie regularnie (raz dziennie czasami raz na 2 dni) atakuje jeden psioniak (1:58:3 1:58:7 7:314:12 matka: 7:353:4). Mam go juz po dziurki wnosie wiec moze maly acs?
edit:
oj porabalo mi sie, ale znam te terminy tylko sie zagapilem. dzieki szefie za zwrocenie mi uwagi, musze sie pilnowac po to troche wiocha mylic fs z acs
Ostatnio edytowany przez Anthony (2007-05-19 18:07:59)
Rozumiem ¿e niektórzy mog± siê gubiæ w multum skrótów z OGame (sam tak mia³em) ale pozwolê sobie wyja¶niæ:
FS - FleetSave, ja sobie to t³umaczê Flota Stacjonuj i w³a¶nie FS to wysy³anie flotki na inn± swoj± planetê z misj± stacjonuj (ewentualnie ksiê¿yc b±d¼ z ksiê¿yca na PZ - nigdy z planety na PZ).
PZ - Pole Zniszczeñ
ACS - chyba nikt nie wie od czego siê wzi±³ ten skrót ale ACS to inaczej Walka Zjednoczonych Flot (szczegó³y na naszym forum w dziale "Wsparcie Merytoryczne").
Jesli w dalszym ci±gu jest co¶ niejasne chêtnie wyt³umaczê - przecie¿ moi kochani sojusznicy nie mog± ¿yæ w nie wiedzy
P.S. Zdrówko