Witajcie! w tej nocy koleś z planety kordynaty 7:134:10 najechał na moją planete enaria prime 7:131:9 i zniszczył wszystko pomóżcie , trzeba kolesiowi zrobić piekło tylko niestety niemam czym pómóżcie!!!
sensor napisał:
Temat przeniesiony w odpowiednie miejsce. Może napisz coś więcej co CI zniszczył, bo "wszystko" to strasznie obszerny zakres. Ludzi z 7 gali prosi się o wsparcie kolegi
Zniszczył mi 7 dużych transportowców, 12 okretów wojennych, 58 wyszutni rakiet, dużą i małą powłoke , 14 dział jonowych
Jak byście mogli jakieś małe wsparcie finansowe moje kordynaty 7:131:9
prosze!!
Żarłoczny karzeł dzieciobójca [S.A.]
Surowce na a [7:134:10] o 05-19 13:57:53
Metal: 9.223 Kryształ: 3.403
Deuter: 1.816 Energia: 3.890
Floty
Satelita słoneczny 34
Obrona
Wyrzutnia rakiet 100 Lekkie działo laserowe 100
Ciężkie działo laserowe 6 Działo Gaussa 4
Działo jonowe 10 Mała powłoka ochronna 1
Duża powłoka ochronna 1 Przeciwrakieta 10
Budynki
Kopalnia metalu 21 Kopalnia kryształu 17
Ekstraktor deuteru 16 Elektrownia słoneczna 21
Fabryka robotów 10 Fabryka nanitów 1
Stocznia 10 Magazyn metalu 8
Magazyn kryształu 8 Zbiornik deuteru 7
Laboratorium badawcze 10 Silos rakietowy 4
Szansa na przechwycenie sond:11%
Nawet nie ma co złomować. Przyjże sie jemu w nocy.
Chyba, że zajmie się nim ktoś z 7 gali? bo mi z 6 2:45 będzie lecieć.
Straty nie są takie duże, cześć obrony Ci się odbudowała. A flotki nie powinieneś zostawiać na planecie bez opieki ponieważ brak FS zawsze jest równoznaczny z utratą flotki - i z tym się musicie liczyć, nie ma co liczyć na szczęście bo uda się raz a za drugim będzie płacz
IFRIT napisał:
Surowce na a [7:134:10] o 05-19 13:57:53
Metal: 9.223 Kryształ: 3.403
Deuter: 1.816 Energia: 3.890
Floty
Satelita słoneczny 34
Obrona
Wyrzutnia rakiet 100 Lekkie działo laserowe 100
Ciężkie działo laserowe 6 Działo Gaussa 4
Działo jonowe 10 Mała powłoka ochronna 1
Duża powłoka ochronna 1 Przeciwrakieta 10
Budynki
Kopalnia metalu 21 Kopalnia kryształu 17
Ekstraktor deuteru 16 Elektrownia słoneczna 21
Fabryka robotów 10 Fabryka nanitów 1
Stocznia 10 Magazyn metalu 8
Magazyn kryształu 8 Zbiornik deuteru 7
Laboratorium badawcze 10 Silos rakietowy 4
Szansa na przechwycenie sond:11%
Nawet nie ma co złomować. Przyjże sie jemu w nocy.
Chyba, że zajmie się nim ktoś z 7 gali? bo mi z 6 2:45 będzie lecieć.
Jak widać jego flota kolesia ladus która składa sie ze 100 okretów wojennych gdzieś sobie lata
jak by co to mam depozyt żeby twoją flote dotankować
sensor napisał:
Straty nie są takie duże, cześć obrony Ci się odbudowała. A flotki nie powinieneś zostawiać na planecie bez opieki ponieważ brak FS zawsze jest równoznaczny z utratą flotki - i z tym się musicie liczyć, nie ma co liczyć na szczęście bo uda się raz a za drugim będzie płacz
drugim razem gdzieś flote wyśle, ale on mnie dziś najechał o 6 rano a ja miałem impreze w ogrodzie i nie patrzyłem na ogame
Musisz się nauczyć że jak się idzie na imprezę to flotke na dłuższego FS'a najlepiej żeby wróciła po 14 bo wtedy już się powinno wrócić a i kac ustępuje
Zawsze wysyłają flotke pomyślcie kiedy napewno siądziecie na kompa + dodajcie sobie zapasową godzinke-dwie i spokojnych powrotów
sensor napisał:
Musisz się nauczyć że jak się idzie na imprezę to flotke na dłuższego FS'a najlepiej żeby wróciła po 14 bo wtedy już się powinno wrócić a i kac ustępuje
Zawsze wysyłają flotke pomyślcie kiedy napewno siądziecie na kompa + dodajcie sobie zapasową godzinke-dwie i spokojnych powrotów
dobra rada:D dzieki szefie
skoro juz wypisujemy tu swoich przesladowców to mnie regularnie (raz dziennie czasami raz na 2 dni) atakuje jeden psioniak (1:58:3 1:58:7 7:314:12 matka: 7:353:4). Mam go juz po dziurki wnosie wiec moze maly acs?
edit:
oj porabalo mi sie, ale znam te terminy tylko sie zagapilem. dzieki szefie za zwrocenie mi uwagi, musze sie pilnowac po to troche wiocha mylic fs z acs
Ostatnio edytowany przez Anthony (2007-05-19 18:07:59)
Rozumiem że niektórzy mogą się gubić w multum skrótów z OGame (sam tak miałem) ale pozwolę sobie wyjaśnić:
FS - FleetSave, ja sobie to tłumaczę Flota Stacjonuj i właśnie FS to wysyłanie flotki na inną swoją planetę z misją stacjonuj (ewentualnie księżyc bądź z księżyca na PZ - nigdy z planety na PZ).
PZ - Pole Zniszczeń
ACS - chyba nikt nie wie od czego się wziął ten skrót ale ACS to inaczej Walka Zjednoczonych Flot (szczegóły na naszym forum w dziale "Wsparcie Merytoryczne").
Jesli w dalszym ciągu jest coś niejasne chętnie wytłumaczę - przecież moi kochani sojusznicy nie mogą żyć w nie wiedzy
P.S. Zdrówko