Tak sobie myśle czy nie można by było zrobic takiego działu "wpadki ogamowe" czyli pisalibysmy o najwiekszych wpadkach jakie mielismy z naszego doświadczenia a nie tylko chwalimy sie RW i takie tam.
np. nie zrobiłem FS-a i koleś zezłomował mi 300 OWieczek albo soś w tym stylu.
Miałoby to na celu przestrzegac graczy mniej doświadczonych co o tym myślicie

ja raz na u4 wysłałem 300ow na cos 100 ow niestety koles miał troche wiecej stateczkow ;/ i jak doleciałem to miał ponad 700ow
+ jakies smieci ;](inne statki) no i z mojej floty nie zostało zbyt wiele ;/ to była najwieksza wtopa w mojej kariwerze na ogame ;/

Zaginiony Moderator
a to moja największa wtopa a najlepsze jest to że podczas ataku byłem online i zagadałem się z kumplem przegapiając atak
[CENTER]Agresor [COLOR=red]Frano (x:xxx:xx)
Broń: xxx% Tarcza: xxx% Osłona: xxx%
O.wojenny. 1.565 Panc. 9
Obrońca Cezar (x:xxx:x)
Broń: xxx% Tarcza: xxx% Osłona: xxx%
M.transp. 150 D.transp. 204 L.myśliw. 150 Krazownik 60 O.wojenny. 500
Recykler 150 So.szpieg. 115 Bombowiec 10 Panc. 10 Wyrz.rak 63
C.laser 15
Po bitwie:
Agresor Frano (x:xxx:xx)
O.wojenny. 1.510 Panc. 9
Obrońca Cezar (x:xxx:x)
Zniszczony
Agresor wygrał bitwę!
Przejął
136.459 metalu, 6.430 kryształu i 69.945 deuteru
Agresor stracił łącznie 3.300.000 jednostek.
Obrońca stracił łącznie 39.479.000 jednostek.
Na tych współrzędnych znajduje się teraz 9.134.700 metalu i 3.625.200 kryształu.
Szanse na powstanie księżyca wynosiły: 20 (127.6) %
Księżyc powstał!
41 Wyrzutnia rakiet, 11 Ciężkie działo laserowe udało się naprawić.
moja największa wtopa:
Razem z 3 kolegami zrobiliśmy ACS-a na jednego delikwenta
ja miałem 100 OW i 100 krązowników
jeden z nich dał 100 OW i 100 DT
a tamtych 2 jakieś jskieś statki (nie pamiętak dokładnie)
obrońca nie miał dużo kilka OW i krążowników + jakaś obrona
co sie okazało po bitwie gośc miał na innej planecie lub w locie 500 OW co wystarczyło żeby nas zezłomowac
po całym zajściu plułem sobie w brode jak mogłem zapomniec go przeskanowac tuz przed atakiem TAKI BŁĄD
oczywiście moon sie zrobił
Ale to było dawno temu i drugi raz takiego błedu nie popełniłem

no to ja kiedys dawno dawno temu mialem swoj sojusz... no i zaatakowalem jakogs goscia... on w tej samej chwili wyslal podanie do mojego sojuszu oczywiscie nie zwracajac uwagi na koordy, nazwe planety i nick przyjolem go ... no wiec flota doleciala na miejsce ja zadowolony z lupu... nagle mi wsykakuje wiadomosc od typa "dlaczego mnie zaatakowales jestem przeciez w Twoim soju" niewiedzialem co powiedziec... gosiu odrazu odszedl z soja doszedl do jednego z najlepszych na uni... wpisali mnie i moj sojusz na czarna liste... jak sie mozna domyslac moja przygoda na tamtym uni skonczyla sie 3 dni po owym ataku

Tomo
Ja miałem coś fajnego na uni22 dawno to już było Wchodze na kompa. Do ataku 30 minut, ja zadowlony flotke sobie wysle jak zostanie kilka minut przed. I tak czekam, do ataku 5 minut, a tu kolega na chate wpada do mnie. Gadam z nim bo to fajny ziom hmm a trwalo to minut 6, patrze na ogame a tam RW na dość duży procent bez moon'a.
Kiedyś wykręciłem całkiem niezły procent, ale recki posłałem w inną stronę (bład w kordach), nieźle się zdziwiłem jak zobaczyłem, że doleciały na PZ, nic nie zebrały, a PZ sttoi. Po chwili się zorientowałem o co chodzi... PZ leżał 6h, zanim został zebrany przez mojego znajomego. Złom w końcu trafił do mnie nazajutrz.

Tomo
A jak dlugo koledzy graja? Hmm topy? Moze to juz bylo ale teraz w jednym miejscu?
Tomo
hehe;] czy ja weim czy sie oplaca;p mi chodzilo o tylko tych dwoch kolegow;p