Zetesererowski esbek [UFP]
Mam:
Matka: 12.800 km (163 pól)
Ksiezyc: 8.774 km (10 pól)
Kolonie:
8.736 km (76 pól) - to pójdzie na pewno do kasacji (z³om pod sam dom xD)
8.640 km (74 pól) - to pójdzie na pewno do kasacji (z³om pod sam dom xD)
9.408 km (88 pól) - to pójdzie na pewno do kasacji (z³om pod sam dom xD)
8.928 km (79 pól) - to pójdzie na pewno do kasacji (z³om pod sam dom xD)
10.800 km (116 pól)
15.600 km (243 pól)
9.792 km (95 pól)
15.000 km (225 pól)
Co proponujecie dorzuciæ jeszcze do kasacji ? Zeby próbowaæ ³apn±æ co¶ wiêkszego? Ewentualnie w której gali bo z chêci± zawsze do kogo¶ bym siê przy³±czy³ na ACSa
Zetesererowski esbek [UFP]
a tak 116 dobra bedzie ? Oplaca sie rozbudowywac? Bo nad ni± najwiecej sie zastanawiam
Ostatnio edytowany przez roadway (2007-05-04 13:12:34)
Pan Procencik
Przynajmniej Po³owa powy¿ej 200 i rozmieszczaæ powy¿ej +/- 45 Uk³ jak flota ma mieæ pole do manewru ....
Kaz¿da planeta raczej na takim samym poziomie rozwoju uniezale¿nia nas to od Matki która raczej dla
ka¿dego (my¶lacego(takim sie wydaje) )wyznacza poziom rozwoju ka¿dego z nas...........
roadway napisał:
a tak 116 dobra bedzie ? Oplaca sie rozbudowywac? Bo nad ni± najwiecej sie zastanawiam
zale¿y czy chcesz na niej rozwijaæ eko czy bêdzie s³u¿y³a Ci do ataków, ja osobi¶cie gdybym mia³ tak± s³abo rozwiniêta to bym j± usun±³.
narazie... a co zrobisz pu¼niej ?? tak jak mi kolega z klasy mówi który ma ponad 600k pkt to on siê wkur... na twórców ogame ¿e matka ma tak ma³o pól i on nie ma co z nia robiæ a terraformery s± podobno drogie jak diabli wiêc poni¿ej 200 pól moim zdaniem nie op³aca siê braæ planet
e tam ....
ja mia³em 2 planety giganty ponad 200 pól i chyba 3 zbli¿one do tego wystarczy tylko dobrze szukaæ i czatowaæ a¿ komu¶ siê znudzi miejsce
Jam mam nawet jedna która ma 302 pola! ale generalnie nie polecam planet ponizej 140 pol. no chyba ze wyspecjalizowane (ja mam na przyklad jedna ktora ma 109, ale sluzy mi glownie do produkcji deuteru). Tak na prawde to calkiem latwo znalezc planete 4. Wystarzczy dobrze poszukac. Ja mam same czworki oprocz matki i tej do deuteru. najczestesze wyniki jaki otrzymywalem przy kolonizowaniu planet to 170-190 pol, czyli calkiem sporo i calkowicie wystarczajaco. Przy tym wszytkie mam w ukladach 300-400 wiec najdluzszy kurs w moim przypadku to ze 2 godziny. Moze jestem po porstu szczesciarzem, ale wdaje mi sie ze kazdy, kto ma matke w dalszych galach (6-9) moze sobie spokojnie poznajdywac duze planety i to calkiem blisko siebie. Z tych co masz radze ci skasowac 116, albo przeznaczyc ja na produkcje konkretnego surowca, albo innych rzeczy, bo inaczej to po kilku miesiacach sie zorientujesz ze na gwalt potrzebujesz terraformera.